ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
section2-left-image
section2-right-image

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στην περιοχή της Καστοριάς, μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια από τις πιο γραφικές γειτονιές της πόλης, τη συνοικία Ντολτσό, με τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά του 17ου και 18ου αιώνα, τα οποία στέκουν αδιάψευστοι μάρτυρες μιας οικονομίας που «άνθισε» χάρη στην κατεργασία και το εμπόριο της γούνας.

ΜΟΥΣΕΙΑ

Πολλά από αυτά έχουν μετατραπεί σε μουσεία, όπως το αρχοντικό Νεράτζη Αϊβάζη που στεγάζει το Λαογραφικό Μουσείο, το αρχοντικό Εμμανουήλ που στεγάζει το Μουσείο Ενδυματολογίας κ.ά. Ολοκληρώνοντας τον περίπατό σας, κοντά στη βόρεια παραλία θα συναντήσετε τη δεύτερη παλιά γειτονιά της πόλης, το Απόζαρι με την αριστοκρατική ατμόσφαιρα, τις περίτεχνες βυζαντινές εκκλησιές και τα όμορφα αρχοντικά, χαρακτηριστικά δείγματα μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής.

section2-image-left-bottom
Bυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες

Ιδιαίτερο αξιοθέατο της Καστοριάς αποτελούν οι πολλές βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που χρονολογούνται από τον 9ο έως τον 19ο αι. Όλες είναι τύπου βασιλικής, εκτός από την Παναγία Κουμπελίδικη, η οποία πήρε το όνομά της από το χαρακτηριστικό της τρούλο (κουμπέ). Από τις πιο εντυπωσιακές, είναι η Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας (1802) που προκαλεί το θαυμασμό με τις τοιχογραφίες του καθολικού, αλλά και τις εξωτερικές, που απεικονίζουν αυτοκράτορες του Βυζαντίου.

Ξεχωρίζουν επίσης οι ναοί των Ταξιαρχών και των Αγίων στο Ντολτσό, του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Παντελεήμονα και των Εσοδίων της Θεοτόκου στο Απόζαρι.

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης (πλατεία Δεξαμενής), όπου εκτίθενται αντικείμενα της Βυζαντινής περιόδου: πάνω από 700, άριστα συντηρημένες, φορητές εικόνες από τους ναούς της πόλης, γλυπτά, τοιχογραφίες και αγιογραφίες.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Τέλος, επιβάλλεται να κάνετε μια στάση στο Σπήλαιο του Δράκου με τις επτά υπόγειες λίμνες και τις δέκα αίθουσες που φέρουν εντυπωσιακό σταλακτιτικό διάκοσμο, καθώς και να επισκεφθείτε το πρότυπο ενυδρείο, το οποίο είναι το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων. Για όσους επιθυμούν να θαυμάσουν την πόλη από ψηλά, μπορούν να ακολουθήσουν την καταπράσινη διαδρομή που οδηγεί στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ή ακόμη ψηλότερα στο ύψωμα του Αγίου Αθανασίου.

section4-right-image
section5-left-image
section5-right-image

Κατά τους χειμερινούς μήνες, οι λάτρεις του σκι μπορούν να επισκεφθούν το χιονοδρομικό κέντρο στο Βίτσι, το οποίο απέχει μόλις 26 Km από τα Chalet, καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 55 Km.

BARBEQUE

Όλοι οι πελάτες μας αλλά και οι επισκέπτες εκτός καταλύματος, έχουν τη δυνατότητα, κατόπιν συμφωνίας, να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις barbeque και ξυλόφουρνου, στην ιδιωτική έκταση 3 στρεμμάτων που διαθέτει το κατάλυμα.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε επιπλέον να γευτείτε τα βιολογικά προϊόντα που προσφέρει το εύφορο έδαφος του κήπου μας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το barbeque με καλή παρέα.

activities-section4-image1
kastor-boat
ΒΑΡΚΑΔΑ-ΨΑΡΕΜΑ

Τους προσεχούς μήνες, θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στην λίμνη Ορεστιάδα, με ξύλινο σκάφος που θα προσφέρει το κατάλυμα. Και για τους λάτρεις τους ψαρέματος το κατάλυμα μπορεί να σας παρέχει τον κατάλληλο εξοπλισμό.